C More investerer i mere dansk indhold med den groteske komedieserie ’Afhøring’, hvor to betjente traumatiserer uskyldige vidner med aparte forhørstekniker. Jonas Schmidt spiller den ene betjent, mens den anden spilles af Morten Jørgensen, der har skrevet serien sammen med instruktør Nikolaj Feifer. Alle 10 afsnit får premiere på C More mandag den 16. december.

I slutningen af oktober havde C More premiere på ’De sjove kvinder’ med komikerne Ane Høgsberg, Sofie Flykt og Molly Thornhill, og nu er streamingtjenesten på banen igen med mere dansk komik og underholdning til juledagene med serien ’Afhøring’.

10 forbrydelser, 2 betjente og 0 procent chance for opklaring. De to excentriske egoer og forhørsspecialister Gert Lassen (Jonas Schmidt) og Tommy Søndergaard (Morten Jørgensen) bliver sat sammen af politiledelsen i håbet om at hæve opklaringsprocenten. Men i et lille kælderlokale under politistationen går det alt andet end godt for det umage par.

En treårig dreng er forsvundet i Tivoli, og i stedet for at berolige forældrene, forklarer Gert og Tommy, hvor galt det kan gå, hvis der er tale om kidnapning. ”Om fem timer kan han være i Budapest, og være i gang med at lave en lidt speciel film,” siger Tommy til det rystede forældrepar, og snart gør Gert sig klar til at tegne en fantomtegning af barnet. ”Det er stort set det eneste, vi bruger i dag,” påstår Tommy efter at have takket nej til et fotografi.

De to betjente forsøger også at hjælpe en mor og datter med at opklare, hvordan en privat og pikant video med datteren er blevet delt 8000 gange på internettet. Det løber også hurtigt af sporet – ligesom da Tommy og Gert over telefonen forsøger at finde en pædagogisk måde at forklare en hesteejers syvårige datter, at deres prægtige dyr er blevet påkørt under en biljagt.

Det er 13 år siden, at Jonas Schmidt sidst gav den som betjent i ’P.I.S. – Politiets indsatsstyrke’, men det er ikke første gang, at han arbejder sammen med serieskaberne Morten Jørgensen og Nikolaj Feifer. Det skete senest i DR2-serien ’Banken – New normal’, hvor Feifer instruerede Jørgensen i hovedrollen som en bankchef uden sociale færdigheder, mens Jonas Schmidt spillede rollen som den selvdestruktive Allan.

Den absurde humor som kan opleves i ’Afhøring’ går i øvrigt godt i tråd med ’Banken – New normal’ samt ’Pitcherne’, som Morten Jørgensen og Nikolaj Feifer også står bag.

’Afhøring’ er produceret af Respirator for C More. Produktionsselskabet og streamingtjenesten har tidligere også skabt miniserierne ’De sjove kvinder’ og ’Misbrug, angst og andre sjove ting’ med komikeren Dan Andersen, som talte åbent og ærligt om psykiske problemer med flere af sine kollegaer i branchen.

Alle 10 afsnit af ’Afhøring’ kan ses på C More fra mandag den 16. december.