Oscarvinderen Paolo Sorrentino har skabt og instrueret The New Pope med Jude Law og John Malkovich i hovedrollerne. Ulrich Thomsen, Sharon Stone og Marilyn Manson medvirker også i serien, der får dansk premiere på C More i januar.

Amerikaneren Lenny Belardo (Jude Law), som blev valgt til ny pave under navnet Pius XIII, i serien The Young Pope, ligger i koma. I hans fravær tager den sofistikerede og charmerende engelske aristokrat Sir John Brannox (John Malkovich) plads i Pavestolen under navnet John Paul III.

Den nye pave synes perfekt, men viser sig at skjule på hemmeligheder og være en smule skrøbelig. Han finder også hurtigt ud af, at det ikke bliver let at erstatte den karismatiske og unge Pius XIII, som svæver mellem liv og død. Den komaliggende pave er nemlig blevet en helgen blandt tusindvis af troende, som er begyndt at tilbede ham, hvilket er med til at trække fronterne op blandt fundamentalisterne.

Samtidig er den katolske kirke under angreb efter flere skandaler, som risikerer at smadre de eksisterende hierarkier og Kristendommens symboler. Men som altid er intet, hvad det giver sig ud for i Vatikanet.

Alle ni episoder af The New Pope er instrueret af Oscarvinderen Paolo Sorrentino, som har skrevet serien sammen med Umberto Contarello og Stefano Bises. The New Pope er samtidig opfølgeren til The Young Pope og dermed Paolo Sorrentinos anden serie om pavedømmet.

Rollelisten tæller de dobbelte Oscar-nominerede Jude Law og John Malkovich, og blandt gengangerne fra The Young Pope er der navne som Silvio Orlando, Javier Cámara, Cécile de France, Ludivine Sagnier og Maurizio Lombardi. Nye skuespillere i The New Pope er Henry Goodman, Ulrich Thomsen, Mark Ivanir, Yuliya Snigir og Massimo Ghini. Sharon Stone og Marilyn Manson medvirker som gæstestjerner.