Seks fiktionsfilm blev torsdag præsenteret for den skandinaviske filmbranche -og presse ved en eksklusiv event under Cannes Filmfestival, og er kulminationen på fire års uddannelse fra Den Danske Filmskole. Der er tale om dansk films unge, nye talenter fra Filmskolens årgang 2019, som viser deres afgangsfilm frem for allerførste gang.

Det er ikke kun branchen og pressen i Cannes, som får fornøjelsen af filmtalenternes afgangsfilm. I uge 26, fra d. 24-27. juni, vil alle seks film kunne opleves på det store lærred ved eksklusive eventvisninger i Aarhus, Odense og København. Billetter sættes til salg d. 4. juni på nfbio.dk og kino.dk.

VIKTOR PÅ MÅNEN
Viktor Leth har aldrig været på en date. Da han skal på sin allerførste date ender han ved en fejl med at sætte sig ved det forkerte bord. Her sidder den lidt ældre gifte Rebekka. Hun leder efter et eventyr og synes Viktor er sjov. Det bliver starten på en skør aften for de to, hvor Viktor lærer mere om livet og kærligheden end de fleste gør på en aften. Måske fordi han er Viktor Leth.
Spillelængde: 28 minutter

UNDER BØLGERNE, OVER SKYERNE
De to veninder, Helene og Theo, rejser til Kreta for at genforene Helene med en gammel ferieflamme. Livet er herligt, og alt kan ske. Men da planen kuldsejler, må pigerne kæmpe mod uventede, indre dæmoner. ‘Under Bølgerne, Over Skyerne’ stiller spørgsmålstegn ved, hvornår man er ‘gal’ og hvornår er man ‘genial’. Samtidig er filmen en skildring af, hvor meget styrke der er at hente i venskabet – for alle kan få brug for sine nærmeste til at hjælpe én med at indse, hvor magisk man er.
Spillelængde: 29:49

FORESTILLINGEN OM JULIANE
Teaterinstruktøren Erik iscenesætter minder fra sit ægteskab til sin Alzheimersramte kone Juliane.
Undervejs i processen opdager Erik dog, at han og Juliane har haft forskellige oplevelser af deres fælles liv sammen.
Spillelængde: 38 min.

STUDIE UDI MENNESKEDYRET NO. 38: HJERTEKVALER
Studie udi menneskedyret no. 38: HJERTEKVALER er en komisk og livsbekræftende skildring af mennesket og dets evige tilbøjelighed til at pådrage sig selv og andre kærestesorger. Gennem otte enkeltstående kapitler følger vi de indlagte på Sanatorium for Hjertekvaler i deres mere eller mindre ihærdige stræben efter at blive kureret for denne afskyelige sygdom. Alt imens følger vi pingvinen Edgar på Antarktis og hans episke odyssé over is og bjerge i håb om at blive genforenet med sit livs kærlighed.
Spillelængde: 29 min 33 sek

HOLLOW HEART
Ellen har opnået stor succes på kunstscenen med sit installationsværk “Hollow Heart”, hvor hun scanner og projekterer sin syge datters hjerte for et live publikum. Da pressen begynder at tvivle på Ellen, vælger hun at genopsætte værket større og vildere. Men idet datteren, Adalyn, på samme tid rammer puberteten og er skrøbeligere end nogensinde, må Ellen vælge mellem at forfølge berømmelsen eller sikre Adalyns helbred.
Spillelængde: 40 min

DRONNING INGRID
Da Ingrid fylder 34 år, er hun nødt til at indrømme overfor sig selv, at hendes liv ikke er gået, som hun havde håbet; hun har været single, siden hun var 17, hun har et lortejob i en undertøjsforretning og nu skal hendes forældre skilles. Hun kan for første gang i sit liv mærke, at hun i virkeligheden er ligesom alle andre og at hendes største ønske er noget af det mest banale og uoriginale i hele verden: at få en kæreste. Men hvordan kan en selvstændig og stolt kvinde som hende finde kærligheden under det stigende pres fra sit biologiske ur og uden at tabe ansigt? Dronning Ingrid er en pilot til en tv-serie i 8 afsnit. En humoristisk, ærlig og afslørende antikærlighedsfortælling om kvinder, som synes de fortjener at have it all, men som ikke ved hvad it all egentlig er.
Spillelængde: 25:49