2. Påskedag tager C More eksklusivt hul på endnu en serie. Denne gang er det den amerikanske dramaserie Rise, som er skabt af manden bag successerierne Parenthood og Friday Night Lights – Jason Katims.

Den nye serie Rise er en virkelighedsinspireret dramaserie med Josh Radnor, (“How I Met Your Mother”) skabt af manden, der gav os “Parenthood” (som også kan ses på C More) og “Friday Night Lights”. Serien har lige haft premiere på NBC i USA, og anmelderne sammenligner den med både Friday Night Lights og Glee.

Den dedikerede engelsklærer Lou Mazzuchelli (Josh Radnor) underviser på Stanton High. Med tiden har han mistet noget af gejsten til at undervise. En dag ser han en mulighed for at finde gejsten igen. Han retter ryggen og påtager sig opgaven med at puste nyt liv i skolens hensygnende teatergruppe. Hans kontroversielle rollebesætning bringer sindene i kog, og ikke kun blandt de medvirkende – også træneren for fodboldholdet, Sam Strickland (Joe Tippett), har seriøse problemer med Lous dispositioner. Teatergruppens assisterende instruktør Tracey Wolfe (Rosie Perez) har det bestemt heller ikke let. Men slutresultatet ikke bare overrasker lærerstaben og eleverne, det smitter også af på hele det omgivende lokalsamfund, hvor han bor.

Josh Radnor, der spiller Lou Mazzuchelli, er herhjemme nok mest kendt for rollen som Ted Mosby I den Emmy-award vindende serie “How I Met Your Mother”. Ud over at have medvirket i en række film, så har Radnor også siddet i manuskript- og instruktørstolen på film som “Happythankyoumoreplease” og ”Liberal Arts”.

Tracey Wolfe spilles af den Oscar-, Golden Globe- og Emmynominerede skuespiller og koreograf Rosie Perez. Hun huskes især for sine roller I klassiske film som Spike Lee’s “Do the Right Thing”, Ron Shelton’s “Hvide mænd kan ikke dunke” og Peter Weir’s “Frygtløs”. Hun kan netop nu opleves på Broadway i den succesfulde “Fish in the Dark” with Larry David.

Joe Tippett spiller i Rise træneren Sam Strickland. Det er på Broadway, at Joe Tippett primært slår sine folder. Hans meget lange c.v. inkluderer Broadway hits som “Waitress”, “All the Fine Boys” og “Indian Summer”. På tv har han bl.a. medvirket i de ekstremt populære serier ”The Blacklist” og ”Boardwalk Empire”. På det hvide lærred har han senest medvirket i den prisvindende ”Monsters and Men”.

I øvrige roller ses blandt andre Damon J. Gillespie (Robbie Thorne), der har medvirket i ”Aladdin” og ”West Side Story” på Broadway. Lilette Suarez spilles af Auli’i Cravalho, der senest høstede fantastiske anmeldelser for sin sangstemme i Disneyfilmen ”Moana”, hvor hun også lagde stemme til titelrollen. Hendes debut i øvrigt. Casey W. Johnson spiller Gordy Mazzuchelli, der for tiden kan ses i serien ”Glow”. Amy Forsyth spiller Gwen Stricland. Amy kan netop nu ses i serien ”Channel Zero: No End House” på C More.

RISE får premiere mandag den 2. april på C More.