THE SHAPE OF WATER blev aftenens helt store vinder, da den halvfemsindstyvende Oscaruddeling løb af stablen i The Dolby Theater i Hollywood, natten til mandag, dansk tid. Guillermo del Toros fabel var med 13 nomineringer den mest nominerede film i år og levede op til de store forventninger ved at vinde flest priser af alle i år.

Filmbranchens mest glamourøse prisshow, Oscaruddelingen, er netop løbet af stablen og aftenens helt store vinder blev filmen THE SHAPE OF WATER. Instruktør Guillermo del Toros THE SHAPE OF WATER løb med hele fire priser – Bedste Film, Bedste Instruktør, Bedste originale musik samt Bedste scenografi. Filmen er dermed den mest vindende ved dette års Oscaruddeling.

Guillermo del Toro kunne lade sig hylde, da han modtag en Oscar for sit instruktørarbejde på THE SHAPE OF WATER og i fællesskab med hele holdet, inklusiv den danske filmfotograf Dan Laustsen, kunne de fejre den ultimative triumf, da THE SHAPE OF WATER vandt Oscaren for Bedste film.

Tidligere på aftenen havde filmen allerede vundet en Oscar for bedste scenografi, mens filmens franske komponist Alexandre Desplat vandt for Bedste originale musik.

THE SHAPE OF WATER udspiller sig i koldkrigstidens USA omkring 1962. Filmen er instrueret af Guillermo del Toro, der tidligere har stået bag værket “Pans Labyrint” (2006).

Den ensomme Elisa (Sally Hawkins) arbejder i et statsstyret og tophemmeligt laboratorium, hvor hun er isoleret fra omverdenen. Da hun og kollegaen, Zelda (Octavia Spencer), opdager et hemmeligt eksperiment ændres Elisas liv for evigt…

I de øvrige roller ses Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones og Michael Stuhlbarg.