Ondskabens hotel (1980)

Drama, Gyser | 144 min
Anmeldelse:
0/10
0

Film info

  • Originaltitel: The Shining
  • Sprog: Engelsk
  • Censur: 15 år
  • I Biograferne: 26 September 1980 og 9 November 2017
  • DVD: 11 December 2007
  • Blu-ray: 11 December 2007 og 28 Marts 2016
  • 4K: 31 Oktober 2019

Handling

Forfatteren Jack, hans kone Wendy og deres søn Danny på 5 år flytter ind på det isolerede Overlook Hotel i Colorados bjerge. Jack er blevet ansat, som visevært for vinteren. Afskåret fra omverden i flere måneder, håber Jack, som kæmper med alkoholisme og et voldsomt temperament, at han kan få ro til skrive. Danny har et særligt talent, som kokken på hotellet Hallorann opdager, da familien ankommer til hotellet på sæsonens sidste dag. Danny kan skinne. Han kan finde ting, der er blevet væk, fornemme folks tanker – og han kan se ting, der sker i fremtiden. Hallorann kan også skinne lidt, og de to knytter en særlig kontakt, da Hallorann advarer Danny mod at opholde sig bestemte steder på hotellet.

Overlook er nemlig ikke et helt almindelig hotel. I årenes løb er der sket en mængde mord, selvmord og ulykker her, og disse hændelser svæver stadig rundt i hotellets korridorer.

Den første tid går alt dog godt. Jack får gang i skriveriet, og han og Wendy kommer tættere på hinanden igen. Kun Danny mærker, at der er noget galt, men som tiden går, bliver det også tydelig for Wendy. Selvom der ikke findes en dråbe spiritus i hotellet, begynder Jack nemlig at udvise de samme symptomer, som da han drak. Han bliver aggressiv, og det går op for Wendy, hvor isolerede de er i bjergene.

2017 re-premiere:
Da filmen The Shining tilbage i 1980 fik dansk biografpremiere, var der klippet 25 min ud af den originale amerikanske biografversion. Dette var hovedsagelig ud fra et ønske, at gøre filmen kortere. Nu får danske biografgæster for første gang mulighed for, at se den originale version, som Kubrick allerførst havde tiltænkt filmen.

Shopping: GUCCA.dk

Køb filmen på DVD

Køb filmen på Blu-ray

Køb filmen på 4K Blu-ray

Trailer

trailers
x

Ondskabens hotel - dansk trailer

Drama, Gyser

Anmeldelser og kommentarer ( 0 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalede film

x