Have You Seen My Movie? (2016)

Adventure, Komedie, Romantik | 124 min
Anmeldelse:
0/10
0

Film info

  • Sprog: Engelsk
  • Censur: 15 år
  • I Biograferne: 14 Februar 2019

Handling

Stil dig selv spørgsmålet ”I hvilken film spiller Orson Welles, Catherine Deneuve og Julia Roberts sammen med Leonardo Di Caprio, Gloria Swanson, Harrison Ford og Renée Falconetti?” Svar: I Paul Anton Smiths ‘Have You Seen My Movie?’, der er noget så sjældent som en underholdende konceptfilm, hvor scener fra godt 120 års filmhistorie glider sammen til én fortælling. Vel at mærke en fortælling, der samtidig er en kærlighedserklæring til det mest magiske rum, som findes: Biografen.

I biografen kommer ørkener, kys, feberfantasier og galakser til live. Men starter magien ikke allerede, når lyset slukkes? Følelsen af armlænets plys, filmprojektorens snurren, det gennemlyste støv i lyskeglen, det lille ritsch fra billetten, gåturen forbi striben af plakater i lobbyen – hvis nogen har glemt bare lidt af den magi, bliver den vækket til live her. Nostalgisk, men også vittigt og sanseligt.

Paul Anton Smith har været på en ukuelig, årelang jagt og samlet klip, der danner en dansende kæde af scener: Køens samtaler. Den irriterende popcorn-gnasker bagved. Glamour og blitz på den røde løber. Den forsigtige hånd lagt om skulderen på sidedamen. Panikken i operatørrummet, når filmen knækker (medbring gerne en ven fra den digitaliserede æra). Samt små og store guldklumper fra filmhistorien, som biografens publikum reagerer livligt på. På tværs af tiden – men i samme rum.

 

Trailer

trailers
x

Have You Seen My Movie? - trailer

Adventure, Komedie, Romantik

Anmeldelser og kommentarer ( 0 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalede film

x