Den dag på stranden (2017)

Drama, Romantik | 110 min
Anmeldelse:
0/10
0

Film info

  • Skuespillere: Saoirse Ronan
  • Originaltitel: On Chesil Beach
  • Sprog: Engelsk
  • Censur: 11 år
  • I Biograferne: 6 September 2018
  • DVD: 14 Januar 2019
  • VOD: 14 Januar 2019

Handling

DEN DAG PÅ STRANDEN er en gribende, hjerteskærende beretning om et kærligt forhold ramt af ydre påvirkninger formet i barndommen af et samfund med strenge, ufleksible regler om ensartethed og respektabilitet.

Florence Ponting (Saoirse Ronan) er født i en velstående, konservativ familie i et nydeligt, velorganiseret hjem domineret af hendes overbærende far (Samuel West), en succesfuld forretningsmand. Edward Mayhew (Billy Howle) har en helt anden baggrund. Hans far (Adrian Scarborough) er lærer, mens hans kunstekspertmor (Anne-Marie Duff) er hjerneskadet efter en ulykke. Deres hjem er uformelt, lettere kaotisk og mere i forening med naturen.

Florence er en talentfuld, ambitiøs violinist med en strengkvartet; Edward er uddannet fra UCL og stiler efter at blive forfatter. Begge uerfarne indenfor det seksuelle gifter de sig i dyb forelskelse. Kun få timer efter deres bryllup er de på bryllupsrejse til et intetsigende hotel på Dorset-kysten ved Chesil Beach. De spiser middag på deres værelse og konversationen bliver nervøst betonet og kunstig. Bryllupsnatten nærmer sig og mens Edward glæder sig over udsigten til seksuel intimitet, er Florence nervøs. Spændingen mellem dem stiger i en ophidset diskussion, da Firenze forsøger at afvise Edwards tilnærmelser. Hun flygter ud af værelset, ud af hotellet og videre ned mod stranden med Edward i hælene. På en fjerntliggende del af stranden har de en ophidset diskussion om de dybe kontraster mellem dem. En af dem tager en skelsættende beslutning, der får livslange konsekvenser for dem begge.

I en række tilbageblik understreger filmen forskellene mellem Firenze og Edward – de underliggende spændinger og omstændigheder, der bidrager til det afgørende øjeblik på deres bryllupsdag. Andre scener illustrerer, hvad der skete med disse to mennesker i de efterfølgende årtier og hvordan deres liv blev formet af den dramatiske kontrovers på Chesil Beach.

Shopping: GUCCA.dk

Køb filmen på DVD

Trailer

trailers
x

Den dag på stranden - dansk trailer

Drama, Romantik

Anmeldelser og kommentarer ( 0 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalede film

x