Zentropa og Adomeit Films kommende danske film HARPIKS – der er instrueret af dansk-new zealandske Daniel Borgman – er sluppet gennem nåleøjet og skal repræsentere Danmark på én af verdens største filmfestivaler i næste måned. HARPIKS får verdenspremiere på Toronto International Film Festival i programsektionen ”Contemporary World Cinema” inden den får dansk biografpremiere 25. december i år.

HARPIKS er filmatiseringen af Ane Riels anmelderroste, prisbelønnede danske roman af samme navn og er et foruroligende, originalt dansk drama om en familie, der har vendt den moderne civilisation ryggen og lever dybt inde i skoven for at beskytte deres datter mod omverden. Filmen blev optaget sidste efterår på Fyn i samarbejde med FilmFyn og har et fornemt cast anført af Peter Plaugborg, Amanda Collin, Ghita Nørby, Sofie Gråbøl og det unge stortalent Vivelill Søgaard Holm på rollelisten.

Om filmfestivalen i Toronto
Toronto Internationale Film Festival afholdes i år for 44. gang og finder sted fra 5. til 15. september. Filmfestivalen er Nordamerikas største og mest prestigefyldte filmfestival og er et vigtigt samlingspunkt for køb og salg af film, hvert år med omfattende deltagelse af presse, filmkøbmænd, festivalprogramlæggere og filmfolk fra hele verden. Det er et meget lille nåleøje man skal igennem for at blive udtaget til festivalen, men markante danske filminstruktører som Susanne Bier, Thomas Vinterberg, Lone Scherfig og Ole Christian Madsen har flere gange været repræsenteret med deres film. Gennem de seneste ti år har en række danske film, der har været udtaget til Toronto efterfølgende, modtaget bl.a. Oscar- og Golden Glober-nomineringer, herunder Hævnen, Jagten og Under sandet.

Handlingen
Den enfoldige mand Jens, hans grotesk overvægtige kone Maria og deres teenagedatter Liv lever dybt inde i skoven et sted langt fra det omgivende samfund. Jens og Maria vendte for mange år tilbage ryggen til civilisationen af frygt for, at myndighederne ville tage deres datter fra dem. De iscenesatte datterens død og har siden holdt hende skjult fra omverden. Afskærmet fra samfundet lever de i ét med naturen, men da Livs farmor efter mange år opsøger den lille familie ude i skoven, skal Liv opdage en helt ny verden. Nysgerrig og optændt efter at lære mere begiver Liv sig tøvende ud i verden. Det trygge paradis står for fald, og for at redde sin familie må Jens finde sine mørkeste kræfter frem. Det bliver en kamp mellem liv og død…

HARPIKS er en dybt urovækkende fortælling om kærlighedens lænker og frygten for at miste. Den stiller det helt grundlæggende spørgsmål: Er kærligheden altid god, og kan vi elske dem vi elsker for meget?