Animationssammenslutningen lancerer ny pris på VOID IAFF. Prisen bliver opkaldt efter animator Lejf Marcussen, en anerkendt kunstner i animationskredse, der aldrig blev et lige så stort navn herhjemme som i udlandet.

Når VOID International Animation Film Festival holder deres afsluttende award-show på lørdag, bliver det med en ny hovedpris til en jury-udvalgt animationskortfilm. Den pris bliver opkaldt efter den kendte, danske animatonskunstner Lejf Marcussen.

“Det er fantastisk at få lov at hædre endnu en stor dansk animator ved at indstifte en pris i hans navn. Lejf Marcussen var internationalt anerkendt for hans smukke værker og hans nysgerrighed og opfindsomhed, som har været en stor inspiration for mange animatorer rundt om i verden. Vi er stolte af at kunne give Leif en hædersplads i dansk animationshistorie,” siger Søren Fleng, formand for animationssammenslutningen ANIS.

Lejf Marcussen (1936-2013) var den første europæer, der modtog den prestigefyldte Norman McLaren Heritage Award, uddelt af ASIFA-Canada for en samlet kunstnerisk produktion, der viderefører arven efter Norman McLaren. Marcussens film er blevet vist på utallige festivaler over hele verden. Han arbejdede i mange år hos DR og stod blandt andet bag “værksted for grundmagi”. Projektets formål var at give instruktører mulighed for uden manuskript og i størst mulig frihed at fordybe sig i de levende billeders umiddelbare materiale.

Prisen skal hylde den kunstneriske animation
Bag prisen står animationssammenslutningen ANIS, og med prisen følger en præmie på 1.000 euro. I Lejf Marcussens ånd bliver prisen uddelt til et animeret værk, der er personligt, kunstnerisk og har et væsentligt samspil mellem musik og billede.

Lejf Marcussen-prisen bliver uddelt til VOID’s final celebration lørdag 2. februar klokken 19.15 i Cinemateket. Det er samtidig afslutningen på 10 dage med udfordrende og kreativ animation for voksne.

Læs mere om begivenheden her