Det er februar, og de koldere dage kan næppe bruges bedre end indendørs med en god serie. Se blandt andet dokumentaren Lorena, den højaktuelle This Giant Beast That is the Global Economy, eller få et gensyn med Mozart in the Jungle, som har præmiere på sin 4. sæson den kommende måned.

Originale serier fra Amazon Prime Video som kan ses i februar:

Lorena
Den originale Prime dokumentarserie, Lorena, som er produceret i fire dele af Jordan Peele, får premiere fredag den 15. februar på Amazon Prime Video efter verdenspremieren på The Sundance Film Festival tirsdag den 29. januar.

I dokumentaren, der er instrueret af den anerkendte filmskaber Joshua Rofé (Lost for Life), afslører Lorena de skjulte sandheder i den berygtede sag om John Wayne og Lorena Bobbitt og udfordrer den eksisterende fortælling bag hændelserne. Serien giver et nyt perspektiv på historien om Lorena Bobbitt og afslører, hvordan denne begivenhed lagde grunden til den moderne 24-timers nyhedscyklus og den sensationalistiske mediedækning som begreb. Historien om Bobbitt, der i sin tid gik tabt i ugeblads-dækning og brugt som en vittighed i de amerikanske talkshows, blev således en forbigået mulighed for en national diskussion i Amerika om vold i hjemmet og seksuelle overgreb. Lorena er en banebrydende efterforskning af de dybe, moralske problemer og smertefulde menneskelige tragedier bag denne berygtede amerikanske skandale.

The Expanse, Sæson 1-3
Amazon Prime Video vil fra den 8. februar være tjenesten for streaming af sæson 1,3 af The Expanse. Baseret på romaner af James S. A. Corey er The Expanse en kritikerrost og prisvindende politisk science fiction-serie, hvor historien er sat flere hundrede år ind i fremtiden. Menneskeligheden har koloniseret solsystemet, hvor USA kontrollerer Jorden, og en uafhængig militærmagt har slået sig ned på Mars. Desperate efter luft og vand starter serien ud med, at Jorden og Mars er tæt på en krig, om de ressourcer der er at finde i the Asteroid Belt. Med få muligheder for overlevelse kæmper de allierede i kampen for menneskelighedens fremtid.

Prime Video er det nye hjem for sæson 4 af The Expanse, som vil blive lanceret senere i år. Jeff Bezos, grundlægger og CEO hos Amazon, annoncerede den nye serie i maj 2018 til the National Space Society’s International Space Development Conference i Los Angeles, hvor både skuespillere og showrunners deltog.

Serien er skabt og skrevet i samarbejde mellem Academy Award nominerede Mark Fergus (Iron Man) og Hawk Otsby (Children of Men). I seriens roller ses den tredobbelte Golden Globe-nominerede Thomas Jane (Deep Blue Sea), Oscar-nominerede Shohreh Asgdashloo (Star Trek: Beyond), Steve Strait (The Covenant), Dominique Tipper (Fantastic Beasts and Where to Find Them), Wes Chatam (The Hunger Games), Cas Anvar (Punisher: War Zone), Frankie Adams (Mortal Engines) og Shawn Doyle (Frequency), Chad L. Coleman (The Walking Dead), Florence Faivre (The Sia Renaissance), og Cara Gee (Empire of Dirt).

This Giant Beast That is the Global Economy
Den originale dokumentarserie This Giant Beast That is the Global Economy har premiere eksklusivt på Prime Video fredag d. 22. februar. Dokumentarserien er produceret af Academy Award-vinderen Adam McKay, Will Ferrell og Adam Davidson (medstifter af NPR’s Planet Money) sammen med de Emmy Award-vindende instruktører Eli Holzman og Aaron Saidman. This Giant Beast er en global undersøgelse af de mest betagende, morsomme, komplekse og bizarre emner, der berører den globale økonomi og har Kal Penn som vært (Designated Survivor, Harold & Kumar, How I Met Your Mother).

I denne ottedelte serie fører McKay (forfatter og instruktør af The Big Short og Vice) sin intelligente, sjove og stilsikre fortællekunst videre til Prime Video. Prime Video-medlemmer vil først og fremmest se alle de overraskende måder, økonomien sammenkobler og berører folks liv i hele verden, fortalt både nysgerrigt og eftertænksomt af Penn, tidligere Associate Director of Public Engagement i Det Hvide Hus.

Hvert afsnit fokuserer på et centralt spørgsmål vedrørende den globale økonomi: Hvordan kan jeg hvidvaske en pose sorte penge? Er penge overhovedet ægte? Hvorfor er døden så dyr? Hvor bange bør jeg være for en gummi-dommedag? Støtter køb af billige Nike-kopier virkelig terrorisme? Og er det lettere for fjolser at blive rige? På tværs af tretten lande møder Penn unikke karakterer i fascinerende omgivelser – heriblandt en cryptomine i Prag, et rapporteringscenter for korruption i Singapore, en gummiplantage i Thailand, en flykirkegård i Mojaveørkenen og en dildofabrik i Los Angeles.

Mozart in the Jungle – Sæson 4 – den 15. februar
Kærlighed, penge, ambitioner og musik blander sig i Mozart in the Jungle; en halv times komediedrama, der handler om at finde sig selv og kærligheden samtidig med et forsøg på at overtage New York. I sæson 4 opstår ny sød musik, da Rodrigo (Gael García Bernal) and Hailey (Lola Kirke) gør deres forhold officielt. Hailey har problemer med at bevise sig selv som en dirigent, mens Rodrigo kæmper for at holde sin inspiration i live. Thomas (Malcolm McDowell) bliver en del af et helt nyt orkester i Brooklyn, som udfordrer Gloria (Bernadette Peters).

Den Emmy og Golden Globe prisvindende Amazon Prime Original Mozart in the Jungle har Gael García Bernal, Lola Kirke, Saffron Burrows, Malcolm McDowell, Bernadette Peters, og Hannah Dunne i forskellige større roller. Sæson fire inkluderer også gæstestjernerne Debra Monk, Masi Oka, Michael Emerson, og John Cameron Mitchell. Mozart in the Jungle er produceret af Roman Coppola, Paul Weitz, Jason Schwartzman, Will Graham, og Caroline Baron.