Seriehit som Sthlm Rekviem, Jægerne, Modus og den prisbelønnede Gåsmamman har givet C More blod på tanden. Med den nye thrillerserie Dirigenten vil streamingtjenesten ud til et bredere internationalt publikum.

C More har lagt en stor pakke ind under træet med premieren på Dirigenten juleaften. En thrillerserie i vanlig høj skandinavisk kvalitet, men denne gang er handlingen rykket ud af Stockholms gader og de svenske skove og foregår i stedet i Moskvas beskidte finansverden.

Den svenske finansmand, Tom Blixen, vil lægge fortiden bag sig og er flyttet til den russiske hovedstad for at starte et nyt liv med et job i et investeringsselskab. Men selvom der er fart på 00’ernes Moskva, så går det trægt for Tom Blixen, indtil hans ven Frederik (Christopher Wagelin) og hustru Olga (Karolina Gruszka) dukker op. De er på fallittens rand, og da Tom vælger at hjælpe dem, ender han hurtigt i en spiral af hævn, bedrag og voldsom død.

Tom Blixen spilles af Adam Pålsson, som vi kender fra ‘Inden vi dør’, ‘Broen III’ og en mindre rolle i Ondskaben. Seriens instruktør trækker også tråde tilbage til filmatiseringen af Jan Guillous berømte bog.

Det er nemlig Mikael Håfström, som står bag Dirigenten. Efter at have instrueret flere Hollywood-film er han hentet ind til sit første svenske projekt i 15 år og resultatet er blevet et vellykket mix mellem ‘Wall Street’ og ‘Bourne’.

Serien er baseret på Dirigenten fra Sankt Petersborg, som er den første bog af Camilla Grebes og Paul Leander-Engströms Moscow-Noir-trilogi om den smudsige og koldblodige finansverden i det post-kommunistiske Rusland.

Juleaften bliver de første fire afsnit af Dirigenten tilgængelige, og nytårsaften kan de resterende fire afsnit være med til at skyde det nye år ind.