Fem film fra de nordiske lande er blevet nominerede til Nordisk Råds filmpris 2018. De nominerede blev præsenteret under brancheeventet ”New Nordic Films” på Den Norske Filmfestival i Haugesund i Norge d. 21 august.

Danmark: Vinterbrødre

Finland: Armomurhaaja (Euthanizer)

Island: Kona fer í stríð (Woman at War)

Norge: Thelma

Sverige: Korparna (Ravens)

Vinderen offentliggøres d. 30 oktober.
Vinderen af Nordisk Råds filmpris 2018 offentliggøres d. 30 oktober i Den Norske Opera og Ballet i Oslo, i forbindelse med Nordisk Råds session. Prissummen på 350.000 danske kroner fordeles lige mellem filmens instruktør, manuskriptforfatter og producer. Dette understreger at film som en kunstart er et resultat af det nære samarbejde mellem disse tre hovedaktører.

Om Nordisk Råds filmpris
Nordisk Råds filmpris uddeles til en spillefilm som er forankret i den nordiske kultur, har en høj kunstnerisk værdi, har udmærket sig som værende original og formår at forene filmens talrige elementer til et helstøbt værk. Nordisk Råds filmpris administreres af Nordisk Film & TV Fond.

Her kan du se nordens bedste film i efteråret
I løbet af efteråret vises de fem nominerede film på de følgende events rundt omkring i Norden:
•Love & Anarchy – Helsinki International Film Festival, 20 – 30 september
•Best of Norden, Stockholm, 5 – 7 oktober
•Cinemateket og Grand Teatret, København, 12 – 14 oktober
•Bio Paradis, Reykjavík, 19 – 21 oktober
•Nordisk Filmhelg, Oslo, 27 – 28 oktober