Paprika Steens nye film “Den tid på året” får verdenspremiere på Toronto International Filmfestival

Amerikanerne er garanteret en anderledes og underholdende oplevelse af ’dansk hygge’, når de om kort tid får mulighed for at opleve Paprika Steens nye danske familiedrama på Nordamerikas mest prestigefyldte filmfestival i Toronto, hvor filmen får verdenspremiere i næste måned.

DEN TID PÅ ÅRET er en satirisk fortælling som spidder vores juletraditioner, der år efter år, er ved at tage livet af os og om de løfter vi giver hinanden, når vi med nød og næppe er kommet helskindet i gennem en familiejul og garanterer, at dette var absolut sidste gang. Og om den ene aften på hele året, som har været planlagt ned i de mindste detaljer siden sidste jul, – men som altid truer med at gå galt.

Filmen udspiller sig juleaften hjemme hos Katrine og Mads, en helt almindelig kernefamilie, hvor man atter skal samle hele familien om en traditionsrig aften med salmesang og andesteg. På en aften som denne er der naturligvis plads til alle, såvel den forsmåede søster, de fraskilte forældre, den rapkæftede lillesøster, hendes nye mand og papdatter (hvorfra dukkede de pludselig op?) og ikke mindst familiens genstridige og fraværende teenagedatter, der konstant er online med kæresten.

På overfladen gør alle en stor dyd ud af at udfylde den rolle, som er forventet af dem hver især. Men nedenunder lurer en intens stemning af misforståelser og irritation, der er ligeså antændelig som et tørt grantræ. Efterhånden som maden falder tungt og julegaverne skuffer, brister enhver illusion om en snarlig julefred. Bliver det igen en jul, som de allerhelst vil glemme?

Filmen, som er et satirisk og absolut rammende portræt af den danske jul, er instrueret af Paprika Steen skrevet i samarbejde med dramatikeren Jakob Weis, der hermed får sin debut med sit første filmmanuskript. Udover at instruere spiller Paprika Steen også en af hovedrollerne, mens de øvrige medvirkende tæller Sofie Gråbøl, Lars Brygmann, Jacob Lohmann, Karen-Lise Mynster, Lars Knutzon, Bodil Lassen, Patricia Schumann, Hans Holtegaard og Fanny Leander Bornedal m.fl.

Filmen som er i Biografklub Danmark får dansk premiere 8. november.