C More i Marts

KÆLEDYRENES HEMMELIGE LIV (1/3) er en prisbelønnet animeret komedie om hunden Max, der bor i en lejlighed i New York, hvor han er ejeren Katies midtpunkt. En dag får han en ubehagelig overraskelse, da Katie kommer hjem med den klodsede hund Duke. I den anden animationsfilm THE BOSS BABY (16/3) præsenteres vi for det 7-årige enebarn Tim, der har begge sine forældres fulde opmærksomhed, lige indtil han får en lillebror, der skriger og stjæler forældrenes opmærksomhed – men ikke nok med det: Lillebroren er iført jakkesæt, taler som en voksen og opfører sig kun som et barn, når forældrene er i nærheden. Det viser sig, at lillebroren er Boss Baby på en hemmelig mission. Filmen er nomineret til en Oscar for bedste animationsfilm.

Hollywoodlegenden Warren Beatty er tilbage – både som instruktør og som Howard Hughes i RULES DON’T APPLY (1/3). Hollywood, 1958. Marla (Lily Collins) er en ung skuespillerinde, der kommer på kontrakt hos RKO, et filmselskab ejet af den excentriske milliardær Howard Hughes. Den unge Frank (Alden Ehrenreich) bliver hendes chauffør, der skal køre hende rundt til auditions. Sød musik opstår hurtigt mellem de to, men det er ikke uproblematisk. Hun er dybt religiøs, og han er allerede forlovet, men det er ikke det værste.

Beck-gruppen, nu med Alex Beijer i spidsen, får en sag, hvor en 12-årig pige finder sin mor død under trappen derhjemme. Er det en ulykke eller overlagt mord? Det viser sig, at familien på et tidspunkt har fået en ny identitet, og under efterforskningen tager sagen flere overraskende drejninger. BECK – UDEN HENSIGT (3/3) er den 37. film i serien med Peter Haber som Martin Beck. Kristofer Hivju spiller Steinar. DESTRUCTION LOS ANGELES (5/3)Los Angeles bliver ramt af det hidtil kraftigste jordskælv, og panik og kaos opstår. Nyhedsreporteren John Benson (Craig Sheffer) befinder sig midt i de dramatiske begivenheder og rapporterer på livet løs fra den hårdt ramte by, samtidig med at han forsøger at finde sin savnede familie.

Det vilde vesten er en brutal og lovløs verden, hvor den unge og stumme kvinde Liz (Dakota Fanning) lever. En dag kommer en modbydelig præst (Guy Pearce) til byen. Af uransagelige årsager ser han sig sur på Liz og indleder den mest nederdrægtige kampagne for at knække hende. Det prisbelønnede drama BRIMSTONE (8/3) er en uhyggelig tur ned i en mørk sump af ydmygelser og mishandling, der ville knække de fleste, men Liz tager kampen op mod sin plageånd. På rollelisten ses også Kit Harington. JASON BOURNE (9/3) – Matt Damon er tilbage i titelrollen som Jason Bourne, den femte – og prisbelønnede – actionthriller i serien. Da hans tidligere kontaktperson Nicky (Julia Stiles) hacker CIA, finder hun hemmelige informationer om organisationens operationer, men også hidtil ukendte oplysninger om deres eks-snigmorder Jason Bourne, der er gået under jorden.

Den 11/3 blændes der op for det autentiske prisbelønnede drama THE BIRTH OF A NATION, der udspiller sig i Virginia i 1831. Nat Turner (Nate Parker) er slave, men i stand til at læse. Han er samtidig dybt kristen og prædiker for de andre slaver, hvor han arbejder. Hans økonomisk trængte ejer hyrer ham ud til andre plantageejere, der har brug for en mand til at dæmpe gemytterne ved hjælp af bibelens ord. MESTEREN (13/3) er et dansk prisnomineret drama om kunstneren Simon (Søren Malling), der er konge af den danske kunstscene – excentrisk, succesfuld og velhavende, med en smuk kone og en ung elskerinde. Livet er godt lige indtil den dag, hans ukendte søn Casper (Jakob Oftebro) dukker op og stjæler al opmærksomheden. Far/søn-forholdet sættes på en alvorlig prøve!

GREY LADY (14/3) – I Boston får drabsbetjenten James Doyle (Eric Dane) sin makker myrdet af en ukendt gerningsmand. Hendes sidste ord giver ham noget at gå efter og leder ham til det idylliske ferieparadis Nantucket. Uden for sæsonen er der meget stille, men jagten på morderen bringer ham rundt på hele øen, og mørke hemmeligheder dukker op de mest overraskende steder. EARLY RELEASE (21/3) er en thriller om Taylor (Kelli Williams), der er en helt almindelig forstadsmor, der har trådt lidt ved siden af og er endt bag tremmer. Da hun kommer ud igen, er hun fast besluttet på at lægge stilen om. Men bedst som hendes liv ser ud til at være kommet på ret kurs, får hun et besøg af sin tidligere cellekammerat, der har andre planer.

Woody Harrelson spiller WILSON (22/3), der lever en stille tilværelse i Minneapolis. Hans hverdag er gennemsyret af en fundamental foragt for menneskeheden. Da han mister sin far til kræft, er han helt alene og opsøger derfor sin ekskone Pippi (Laura Dern), hvorefter han opdager, at han også har en teenagedatter, der blev bortadopteret efter fødslen. DRÖM VIDARE (29/3) – Mirja skal finde sin plads i tilværelsen efter en udstået fængselsstraf. Da det lykkes hende at få job på et hotel, begynder hun at leve et dobbeltliv. Hun er splittet mellem sin syge mor og sine gamle venner, der reelt har fungeret som hendes familie. “Dröm vidare” er instrueret af Rojda Sekersöz og har vundet flere filmpriser – bl.a. publikumsprisen som årets bedste nordiske film ved Göteborg Film Festival.

Månedens kortfilm fra EKKO SHORTLIST:

1/3 HOTEL BOY – Samir (Youssef Wayne Hvidtfeldt) er forelsket og vil gøre alt for at være sammen med politikeren Stefan. De to mænd mødes på et hotelværelse, hvor planen er at gøre drømmen til virkelighed og starte et nyt liv sammen. Men undervejs bliver de forstyrret af en hungrende journalist, en sur ekskone, en sårbar datter og en masse misforståelser. Hvordan spiller den smaskforelskede Samir sine kort rigtigt i forelskelsens umulige spil? Claes Bang ses som Stefan i sin første rolle siden den prisvindende præstation i Guldpalme-vinderen The Square. Hotel Boy er instrueret af Michael Søndergaard.