National Geographic lancerer i 2018 anden sæson af den forrygende dramaserie GENIUS. Tv-stationen har netop sluppet de første billeder ud fra optagelserne, der er begyndt i både Spanien og Ungarn samt på flere andre locations i Europa. I den nye sæson af GENIUS kan man opleve den Emmy- og Golden Globe-nominerede skuespiller Antonio Banderas i hovedrollen som kunstneren Pablo Picasso – og som billederne afslører, går Antonio op i rollen med liv og sjæl. Den nye sæson af GENIUS får premiere på tv-kanalen National Geographic i 2018 i 171 lande verden over.

National Geographic fik i 2017 stor succes med dramaserien GENIUS om Albert Einsteins liv. Serien blev nomineret til intet mindre end 10 Emmy’er – og Geoffrey Rush, der spillede hovedrollen, er netop blevet nomineret til en Golden Globe for sit portræt af Einstein. Den nye sæson af serien vil sætte fokus på kunstneren Pablo Picasso og hans liv.

Pablo Picasso er én af det 20. århundredes mest indflydelsesrige og lovpriste kunstnere, og serien fortæller historien om den spanske malers liv og værker. Hovedrollen spilles af Hollywoodstjernen Antonio Banderas, der blandt andet er kendt fra film som “Evita”, “Zorro – den maskerede hævner” og “El Mariachi”. Antonio Banderas kommer selv fra Malaga i Spanien – ligesom Picasso.

“Historien om Pablo Picasso har længe fascineret mig, og jeg har uendelig meget respekt for ham. Han kommer i øvrigt fra min fødeby Malaga”, siger Antonio Banderas og fortsætter: “Jeg er begejstret for at arbejde med Brian, Ron, Ken og resten af GENIUS-teamet fra National Geographic – og for at fortælle denne autentiske historie om én af de mest innovative malere i verden.”

Pablo Picassos meget indflydelsesrige, kunstnerisk karriere, strakte sig over mere end 80 år. Picasso, der blev 91 år, så og fortolkede som kunstner verden på en ny facon og udfordrede hele karrieren både kunst og kreativitet. Man mener, at han skabte over 50.000 værker i sit liv. Nogle af de mest berømte er “The Old Guitarist” fra hans blå periode samt “Guernica,” der var inspireret af nazisternes bombning af en lille spansk by.

 

Antonio Banderas får stærke medspillere

Anden sæson af GENIUS er endnu engang udarbejdet af showrunner Ken Biller i samarbejde med producerne Brian Grazer, Ron Howard, Ken Biller, Francie Calfo og Gigi Pritzker. Og det er et stærkt hold, de har sat sammen med Antonio Banderas.

Rollelisten indeholder blandt andre Alex Rich, som man kender fra “GLOW” og “True Detective”. Han skal spille den unge Picasso. Clémence Poésy (“Harry Potter & Flammernes pokal” og “In Bruges”) spiller den franske maler Francoise Gilot, som Picasso fik to børn med, mens Sebastian Roche skal spille hendes tyranniske far Emile Gilot.

På rollelisten er også Robert Sheehan (“Fortitude” og “Misfits”), der spiller en af Picassos bedste venner. Den tæller også Carlos Casagemas og Poppy Delevingne (“Kingsman: The Golden Circle” og “King Arthur: Legend of the Sword”), der spiller musen Marie-Thérèse Walter, der fødte Picassos første datter. Sidst men ikke mindst er Aisling Franciosi fra “Game of Thrones” og “The Fall” med i rollen som Fernande Olivier, som Picasso malede flere end 60 portrætter af. Desuden medvirker en lang række skuespillere fra den første sæson af GENIUS.

“Antonio Banderas var det helt naturlige valg til rollen. Han har, ligesom Picasso, en “alt er tilladt” tilgang til livet, som vil tilføje den genialitet, vi leder efter”, siger producer Ron Howard. “Antonio har en kæmpe spændvidde som skuespiller, og jeg ved, at han vil portrættere Picasso, denne brillante og ukonventionelle kunstner, på allerbedste vis.”

“Fra Pancho Villa til Ernesto “Che” Guevara” har Antonio haft stor succes med at portrættere virkelige og kæmpestore personligheder med en hudløs ærlighed og dybde. Og jeg ser frem til at se hans fortolkning af Picasso”, tilføjer produceren Brian Grazer.

“Ikke bare er de begge fra Malaga i Spanien, men ligesom Picasso oser Antonio af karisma og passion, og han udfordrer grænserne med sin artistiske kreativitet”, siger Carolyn Bernstein, administrerende direktør i National Geographic. “Han har alt det, vi ledte efter, og vi er meget tilfredse med at have ham som hovedrolleindehaver i serien.”

Optagelserne til GENIUS: Picasso er netop startet i blandt andet Budapest, hvor billederne af Antonio Banderas er taget. Serien får premiere i 2018 på National Geographic i 171 lande og oversat til 45 sprog.