For tyve år siden stiftede seerne for første gang bekendtskab med Peter Haber i rollen som den elskede kriminalkommissær – Martin Beck. Siden er det blevet til 38 film, og nytårsdag er der eksklusiv verdenspremiere på C More på den første af fire spritnye Beck film.

Maj Sjöwalls og Per Wahlöös elskede kriminalkommissær er endelig tilbage! Nytårsdag er der verdenspremiere på den første af fire nye Beckfilm, som alle kan streames på C More. Desuden er det 20 år siden, skuespilleren Peter Haber for første gang iklædte sig rollen som Martin Beck.

I ”Lockpojken”, som så dagens lys i 1997, pustede Peter Haber for første gang liv i den højt elskede karakter. Med de nyeste fire film Eget kød og blod, På tynd is, Uden hensigt og Djævelens advokat, så kan Beck efter 20 år og 38 film tilskrive sig den største filmserie i svensk filmhistorie. Beck-filmene har også haft stor succes rundt omkring i verden. Især i Tyskland og på BBC4 i England.

– Det er helt utroligt, hvordan Beck efter 20 år stadig leverer varen! Serien har slået en lang række seerrekorder og vores seneste premierer har haft stor succes på C More. Derfor føles det rigtig fantastisk, at kunne byde på fire helt nye film med denne elskede karakter – og måske en overraskelse eller to, siger Josefine Tengblad, dramachef for C More og TV4.

I de fire nye film har Martin Beck følelsen af, at den meget stille pensionisttilværelse virkelig er noget for ham, samtidig med at Steinar Hovland får en mere og mere central rolle i gruppen. Konkurrence, familieproblemer og misundelse ryster teamet på både det professionelle og det private plan. Den ellers så stærke Beck-gruppe udsættes for store fristelser – samtidig med at barske kriminalsager skal opklares.

Peter Haber genses i rollen som Martin Beck, og Kristofer Hivju er den karismatiske nyankomne Steinar Hovland. Flere kendte ansigter er tilbage. Strømerne Oskar spillet af Måns Nathanaelson og Jenny af Anna Asp, Elmira Arikan spiller Ayda og Klas Fredén spilles af Jonas Karlsson. Seerne skal heller ikke snydes for et gensyn med kultfiguren ”Naboen”, der som altid spilles af Ingvar Hirdwall og Martin Becks datter, som spilles af Rebecka Hemse. Hirdwall har som Peter Haber også medvirket i samtlige 38 film i løbet af de seneste 20 år.

For manuskript står Mikael Syrén, som også har instrueret filmene Eget kød og blod og På tynd is. Jörgen Bergmark har instrueret Uden hensigt og Djævelens advokat. Beck-filmene er produceret af Filmlance i samarbejde med TV4, C More, Nordisk Film og ZDF.

Eget kød og blod – streamingpremiere på C More 1. januar 2018

På tynd is – streamingpremiere på C More lørdag den 3. februar 2018

Uden hensigt – streamingpremiere på C More lørdag den 3. marts 2018

Djævelens advokat – streamingpremiere på C More lørdag den 7. april 2018