Paprika Steen står i spidsen for en dramatisk og ny dansk komedie med bl.a. Sofie Gråbøl, Lars Brygmann, Jacob Lohmann og sig selv, Paprika Steen, i hovedrollerne.

Efter mere end ti års pause er Paprika Steen tilbage i rollen som filminstruktør. Som både instruktør og skuespiller står hun i spidsen for næste års store danske komedie med bl.a. Sofie Gråbøl, Lars Brygmann og Jacob Lohmann i hovedrollerne.

I filmen ”MED HENSYN TIL JULEN” lægger Paprika Steen distance til den romantiske forestilling om den søde juletid hvor freden sænker sig og sneen daler ned fra en lyseblå himmel. For virkeligheden er jo en ganske anden hos de fleste familier, når man juleaftensdag ligger vandret med de sidste indkøb og forberedelser, inden alle med død og pine skal samles om den fede andesovs og udsigten til en lang aften i hinandens skød.

Hjemme hos Katrine og Mads, en helt almindelig familie med et par teenagebørn, skal man i år atter forsøge at samle hele familien om en traditionsrig juleaften med salmesang og andesteg. På en aften som denne skal der være plads til alle, både de fraskilte forældre, den yngste søster og hendes nye mand og ikke mindst familiens teenagedatter der kæmper for at få sin mors opmærksomhed. Under overfladen lurer eksplosionen, der er ligeså antændelig som et tørt grantræ, og da sandhederne begynder at fyge henover bordet, brister enhver illusion om julefreden som vi så inderligt insisterer på.

Med filmen kaster skuespiller og filminstruktør Paprika Steen og manuskriptforfatter Jakob Weis et humoristisk og dramatisk blik på os som familie, når ’julefreden’ lægger sig som en tung klaustrofobisk dyne over os juleaften og vi prøver at foregøgle hinanden, at vi er én stor lykkelig familie.

I rollen som værts- og ægteparret Katrine og Mads spiller Paprika Steen og Jacob Lohmann overfor bl.a. Sofie Gråbøl, Lars Brygmann, Karen-Lise Mynster, Lars Knutzon, Patricia Schumann, Jakob Randrup, Bodil Lassen, Hans Holtegaard, Fanny Leander Bornedal, Mikas Dalboff Christiansen, Sofus Søndergaard Mikkelsen, Troja Reppien Trovattan og Otto Leonardo Steen Rieks.

Filmen som får premiere i november 2018 er produceret med støtte fra FilmFyn og optages på locations i og omkring Odense. I den anledning udtaler Bo Damgaard fra FilmFyn: ”Komedien ”MED HENSYN TIL JULEN” er en kunstnerisk ambitiøs film, som garanteret vil blive oplevet med en betydelig relevans og genkendelighed for mange danskere, når filmen får biografpremiere næste år. På Fyn er filmen ekstra interessant fordi produktionsholdet udover vore ejerkommuner også kan bruge Odense Kommune som location for optagelserne. Odense er delvist associeret medlem af FilmFyn for øjeblikket.”

”MED HENSYN TIL JULEN” produceres af Mikael Rieks for Nordisk Film Production A/S med støtte fra TV2, FilmFyn og Det Danske Filminstitut under Markedsordningen.

(foto: Sofie Gråbøl og Paprika Steen, fotograf: Per Arnesen)