Annika Bergs “Team Hurricane” modtog fredag en pris ved Venedig Filmfestivalens International Film Critics’ Week. Bergs spillefilmdebut havde verdenspremiere i det uafhængige sideprogram, hvor de italienske filmkritikere slår et slag for unge filmtalenter.

Annika Bergs ungdomsdrama “Team Hurricane” om otte teenagepigers sommer i en ungdomsklub har modtaget Verona Film Club Award ved Venice International Film Critics’ Week. Bergs spillefilmdebut var en blandt syv film i konkurrencen.

Prisen er en ud af fire officielle priser uddelt fredag ved afslutningsceremonien for den såkaldte kritikeruge, hvor “Team Hurricane” havde sin officielle verdenspremiere onsdag den 6. september. Kritikerugen løber parallelt med Venedig Filmfestivalen og organiseres af sammenslutningen af de italienske filmkritikere.

Prisen, på italiensk Premio Circolo del Cinema di Verona, er uddelt af en jury bestående af medlemmer af den historiske Verona filmklub, der har eksisteret siden 1947.

“Team Hurricane” er et eksperimenterende teenagedrama, der hylder teenagepiger, som tør være højlydte, irriterende, vulgære og sårbare. Filmen fortælles i en række udtryksfulde øjeblikke snarere end gennem en traditionel plotorienteret fortælling og beskrives af instruktør Annika Berg som en “punk chick flick om radical girls in an ordinary world”.

Filmen er blevet til i et nært samarbejde mellem instruktøren og de otte piger i filmen, som Berg fandt via de sociale medier. De otte piger – som næsten alle var til stede i Venedig til premieren – er Eja Penelope Roepstorff, Ida Glitre, Ira Rønnenfelt, Maja Leth Bang, Mathilde Linnea Daugaard Jensen, Mia My Elise Pedersen, Sara Morling og Zara Munch Bjarnum.

“Team Hurricane” får dansk premiere 11. september ved tre eventvisninger i CinemaxX i København, Aarhus og Odense. Fra 14. september kan filmen ses online via Mobilepay.