Bibliotekernes filmtilbud – Filmstriben – har nu premiere på den anmelderroste danske film Underverden.

Anmelderne var gavmilde med stjerner og hjerter, da de uddelte karakterer til den danske film ‘Underverden’ ved premieren. Det er ægte dansk action-film, der er “en både elegant eksekveret og hårdtslående genrefilm, der oven i købet leverer stof til eftertanke,” som en anmelder skrev. Filmen har netop fået Danmarks største publikums pris SVEND PRISEN 2017.

Zaid (Dar Salim) nyder tilværelsen som succesrig hjertekirurg med dyr lejlighed og gravid kæreste. En aften får han besøg af sin lillebror Yasin, der desperat beder om penge, men afvises blankt i døren. Kort efter bliver Yasin fundet, gennembanket til døde, og Zaid overvældes af skyldfølelse. Sorg afløses af vrede, og snart bliver Zaid besat af at finde den skruppelløse gerningsmand. Som retfærdighedssøgende, maskeret hævner bevæger han sig ned i Københavns kriminelle underverden, og ved at se sine egne skyggesider i øjnene, tvinges han frem mod det ultimative, uundgåelige valg, der kan ændre hele hans verden…

Link til Underverden på Popcorn.dkLink til at se filmen hos Filmstriben

Andre spændende nyheder hos Filmstriben inkluderer bl.a. den danske Ballade på Bullerborg med Ghita Nørby og det fransk/polske drama De Uskyldige. Natalie Portman giver en fuldstændig hudløs og hjerteskærende præstation som Jackie Kennedy i Jackie.

Marcus & Martinus – sammen om drømmen  er dokumentarfilm om de to teenagere fra den lille by Trofors og deres vej til at blive superstjerner. Tvillingebrødrene Marcus og Martinus begyndte allerede som 4-årige at synge i kor. I 2012 vandt de alles hjerter, da de sejrede med sangen ”To dråber vann” ved MGP junior i Norge. Filmen følger drengene fra deres karriere for alvor tog fart i starten af 2015 og frem til efteråret 2016.