Tårnet (2018)

Animation | 74 min
Anmeldelse:
0/10
0

Film info

  • Originaltitel: The Tower
  • Sprog: Engelsk, Arabisk
  • Censur: 11 år
  • I Biograferne: 4 April 2019

Handling

Palæstinensiske Wardi er 11 år og bor med hele sin familie i den flygtningelejr, hvor hun er født og opvokset. Hendes oldefar Sidi var en af de første, der flyttede ind i lejren efter at være blevet fordrevet fra sit hjemland i 1948. En dag giver Sidi nøglen til sit barndomshjem til Wardi, der nu antager, at oldefaren har mistet alt håb om at vende hjem. Derfor begynder hun at lede efter sin oldefars tabte håb i flygtningelejren, hvor hun samler familiens minder, generation efter generation.

I mere end 70 år har tusinder af palæstinensere levet i flygtningelejre i en form for limbo-tilstand siden de blev fordrevet i forbindelse med oprettelsen af staten Israel i 1948. Wardi repræsenterer den fjerde generation af en familie, der forsøger at bevare håbet om en dag at kunne vende tilbage til Galilæa, hvor de stammer fra.

Filmen dokumenterer den situation som palæstinensiske flygtninge i Libanon har befundet sig i siden 1948 og filmen tager udgangspunkt i en række interviews og samtaler med mennesker, der bor i flygtningelejren Bourj el-Barajneh. I TÅRNET kombinerer Mats Grorud 2D-animerede sekvenser, stop-motion og fotos.

 

Trailer

trailers
x

Tårnet - dansk trailer

Animation

Anmeldelser og kommentarer ( 0 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

x