Springet (2017)

Dansk, Dokumentar | 58 min
Anmeldelse:
0/10
0

Film info

  • Sprog: Dansk
  • Censur:
  • I Biograferne: 22 November 2017

Handling

”Springet” er en poetisk og historisk film om krigens konsekvenser og krigens væsen. Om Peter de Hemmer Gudmes personlige rejse gennem første halvdel af det blodige 20-århundrede. En historie om en mand med et stort krigerhjerte, en mand der viede sit liv til at kæmpe for det han troede på, en mand der endte med selvmord.

Filmen er historien om den unge teologistuderende og senere journalist Peter de Hemmer Gudmes skæbnerejse gennem første halvdel af det 20. århundrede; som frivillig soldat på hvid side i Den Finske Borgerkrig 1918; som engageret krigskorrespondent i Den Finske Vinterkrig 1939/40; som frihedskæmper under den tyske besættelse af Danmark i 1940’erne og hans gådefulde selvmord i Shellhuset.

”Springet” kredser om eksistentielle og modige valg. Om et handlekraftigt menneske, der indhentes af sin fortid men nægter at lade sig knække.

I mange år har kulturskribent og journalist Niels Olaf Gudme været på jagt efter, hvem hans far egentlig var. Faderen Peter de Hemmer Gudme var en legendarisk frihedskæmper, der begik selvmord, da Niels Olaf var bare 2 måneder gammel og Gudme skulle til andet forhør hos Gestapo i Shellhuset i november 1944. Men hele sit 47 årige liv var Peter de Hemmer Gudme en gådefuld skikkelse. ”Springet” prøver at indkredse, hvem han var denne officer og frivillige fra Den Finske Borgerkrig 1918, teolog, orientalist og forfatter i mellemkrigstiden, udenrigskorrespondent i Den Finske Vinterkrig 1939, og endelig modstandsmand i skrift og tale under den tyske besættelse af Danmark. Hvad er det gør krigen gør ved selv det stærkeste menneske?

Forfatter Kim Leine har skrevet filmens manuskript om krigeren Peter de Hemmer Gudmes liv og skæbne, og omskrev siden stoffet til romanen Afgrunden, der blev udgivet 2015. Nu er filmen færdig og skuespiller Jesper Christensen lægger stemme til Kim Leines monolog. Filminstruktør er Claus Bohm har som mangeårig ven af familien taget initiativ til filmen.

 

Trailer

trailers
x

Springet

Dansk, Dokumentar

Anmeldelser og kommentarer ( 0 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

x