Skytsenglen (2018)

Thriller | 109 min
Anmeldelse:
0/10
0

Film info

  • Skuespillere: Pilou Asbæk
  • Originaltitel: The Guardian Angel
  • Sprog: Engelsk
  • Censur: 11 år
  • I Biograferne: 28 Juni 2018
  • DVD: 23 August 2018
  • VOD: 13 August 2018

Handling

Skytsenglen er baseret på virkelige begivenheder i 1950’erne, hvor hypnoserelaterede forbrydelser dominerede avisernes forsider og flyttede grænsen for vores opfattelse af, hvad man kan manipulere andre mennesker til.

Den unge nazist, Palle Hardrup blev arresteret kort efter et mislykket bankrøveri, hvorunder han havde skudt og dræbt to ansatte i banken. Hardrup erklærede sig skyldig og sagen ville uden videre være endt med en dom for dobbeltmord, hvis ikke det var fordi et tip ledte til en dybere efterforskning af hans mørke fortid.

Her fandt man antydningen af en anden og meget mere kompliceret sandhed; Hardrups tidligere cellekammerat, Bjørn Schouw Nielsen, havde manipuleret ham til at begå forbrydelsen ved hjælp af hypnose og langvarig psykologisk manipulation. Det var således lykkedes Schouw Nielsen at overbevise den meget påvirkelige Hardrup om, at han var en Skytsengel, der handlede på vegne af Gud og at det var hans ønske, at Hardrup skulle begå de forbrydelser, han var sigtet for.

Efter afsoningen af sin forvaringsdom (mere end 12 års ophold på en psykiatrisk anstalt) blev Hardrup løsladt og ændrede efterfølgende navn til Wischmann så han kunne leve resten af sine dage uden for offentlighedens opmærksomhed.

Det lykkedes dog filmens instruktør, Arto Halonen, at lokalisere og tale med Hardrup under hans nye identitet, ca. 40 år efter hans løsladelse. Hadrup indvilligede i at fortælle sin historie til Halonen og diskutere Schouw Nielsens indflydelse i sagen om hypnosemordene.

Schouw Nielsen blev dømt for mord, og afsonede en livstidsdom inden sin løsladelse i slutningen af tresserne inden han begik selvmord i 1974, mens Hardrup døde i 2012 uden at angre sine handlinger.

Hypnosemordet var en af efterkrigstiden mest omtalte og mytiske forbrydelser i Danmark, og siden er der skrevet en lang række bøger om emnet, ligesom en lang række mennesker har hjulpet filmskaberne og forfatterne med research og historiske fakta i forbindelse med forarbejdet til Skytsenglen.

Shopping: GUCCA.dk

Køb filmen på DVD

Trailer

trailers
x

Skytsenglen - dansk trailer

Thriller

Anmeldelser og kommentarer ( 0 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalede film

x