Nahid (2015)

Drama, Romantik | 105 min
Anmeldelse:
0/10
0

Film info

  • Sprog: Persisk
  • Censur: 15 år
  • I Biograferne: 19 April 2018

Handling

Bid mærke i navnet Ida Panahandeh. Den 37-årige instruktør er brandvarm netop nu og ikke bange for at stikke nallerne ind i pejsen. Se bare ’Nahid’, der dissekerer den kontroversielle, men udbredte skik med at indgå midlertidige ægteskaber i Iran. Er det en praktisk levemåde for enlige mænd og kvinder i et normbundet samfund, eller er det reelt en legaliseret form for prostitution?

Spørgsmålet består, mens det forrygende ægteskabs- og skilsmissedrama bliver afviklet på Asghar Farhadi-manér med uforudsete forviklinger, en masse halvskurke og et nedtællingsur, der tikker ubarmhjertigt.

Nahids eksmand har møjsommeligt rodet sig ud af et stofmisbrug og undskylder de spildte år: Han elsker både hende og deres delesøn. Men hun er klog af skade og har desuden akut brug for penge, han ikke kan levere. Så for at få sit kaotiske liv til at hænge sammen, siger hun ja til et ægteskab med en venlig og forstående velhaver, hun ikke elsker.

Nahid er konstant spændt ud mellem sit eget hjerte og ydre nødvendighed – og hun har gjort det til et speciale at lyve og mingelere sig ud af situationer med pantsætning af lånte armbånd – og sågar hendes forlovelsesring. Nahid er en drøm af en hovedperson – fejlbarlig og tapper, skurk og martyr på en gang. Hun spilles forrygende af Sareh Bayat, som nogle måske husker som hushjælpen i ’Nader og Simin – en separation’.

Filmens næsten udvaskede farver giver den et gråtonet undergrundslook, og det passer godt på dens fandenivoldske sammenblanding af økonomiske, seksuelle, sociale og juridiske faktorer.

Filmen vises med engelske undertekster

Trailer

trailers
x

Nahid - trailer

Drama, Romantik

Anmeldelser og kommentarer ( 0 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalede film

x