Monsieur Verdoux (1947)

Drama, Komedie | 124 min
Anmeldelse:
0/10
0

Film info

  • Sprog: Engelsk
  • Censur: 7 år
  • I Biograferne: 14 Oktober 1948 og 9 November 2017
  • DVD: 24 Februar 2004

Handling

I “Monsieur Verdoux” ser vi Charles Chaplin i en ganske anden rolle, end vi er vant til… nemlig som seriemorder. Chaplin spiller den ældre gentleman Verdoux, der gifter sig med velhavende enker for siden at tage livet af dem og dermed arve deres penge. Trods den noget makabre ramme, er filmen en finurlig komedie med fine twists og Chaplins sans for raffinerede detaljer fornægter sig aldrig.

Gennem mange år havde Henri Verdoux været bankkasserer før sin utidige afskedigelse. For fortsat at kunne forsørge sin kone og barn tyr han til ret så drastiske metoder: Han opsøger rige enker og kurtiserer dem ind i et giftemål med det ene formål at tage livet af dem og efterfølgende arve deres mange penge. Men en familie bliver mistænksom, da Thelma Couvais hæver alle sine penge og dernæst forsvinder sporløst blot to uger efter, en mand ved navn Varnay har giftet sig med hende. Da en potentiel køber til hendes hus viser sig, ser Verdoux en ny “forretningsmulighed” og forsøger at charmere hende, men den nye enkefrue forholder sig afvisende. Samtidig udvikler Verdoux en ny gift, der udmærker sig ved ikke at efterlade sig spor og succeskriterierne for “gode forretninger” udvides dermed betragteligt.

“Monsieur Verdoux” blev Oscar-nomineret for bedste manuskript og vandt i Danmark en Bodil for årets bedste amerikanske film. Oprindelig blev filmen dog ingen synderlig publikumssucces herhjemme ved premieren i oktober 1948, idet en dansk film med stort set identisk tema, “Hr. Petit”, instrueret af Alice O’Fredericks (før “Far til fire” og alle Morten Korch-filmatiseringerne), havde haft premiere blot få uger tidligere. En film, der i øvrigt er komplet glemt i dag.

 

Trailer

trailers
x

Monsieur Verdoux - trailer

Drama, Komedie

Anmeldelser og kommentarer ( 0 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

x