Miss Kiet’s Children (2016)

Dokumentar | 115 min
Anmeldelse:
0/10
0

Film info

  • Originaltitel: De kinderen van juf Kiet
  • Sprog: Hollandsk
  • Censur: 15 år
  • I Biograferne: 21 September 2017

Handling

Et klasseværelse i Holland huser en broget flok. Børnene er alle flygtninge, hovedsageligt fra Syrien og Irak. Her får de noget, der minder om en hverdag under frøken Kiets kærlige blik og disciplinerede årvågenhed. Blandt eleverne møder vi den meget bestemte Maya, nytilkomne Jeanne og Jorj med kæmpebrillerne.

Filmen dokumenterer et år i disse børns liv, hvor der ikke kun er matematik og hollandsk på skoleskemaet, men også tillid, venskab og medmenneskelighed. For mange af børnene har ar på sjælen, men filmen lader være med at svælge i deres tragiske historier. Fokus er i stedet på nuet, der fanges med samme ærlighed og humanisme som Nicolas Philiberts ‘At være og at have’ (2004).

Kameraet følger den charmerende elevflok i øjenhøjde mens de navigerer klasseværelset og skolegården. Her fanger instruktørparret Petra Lataster-Czisch og Peter Lataster et hav af rørende øjeblikke mellem børnene, hvor både traumer og livsglæde får lov til at skinne igennem. De små stunder strikkes sammen til en ærlig, sjov og til tider smertende dokumentar om det at være barn, der garanterer smil på læben og tårer i øjenkrogene.

Filmen vises med engelske undertekster i Cinemateket 21/9-27/9

 

Trailer

trailers
x

Miss Kiet's Children

Dokumentar

Anmeldelser og kommentarer ( 0 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

x