Le grand bal (2018)

Dokumentar | 95 min
Anmeldelse:
0/10
0

Film info

  • Sprog: Fransk
  • Censur: Tilladt for alle
  • I Biograferne: 8 November 2018

Handling

Vi er i Auvergne, hvor 2.000 festivalgæster i alle aldre folder sig ud med syv dages og otte sommernætters dans. Som publikum kommer man helt ind i favntagene og kæderne på verdens største festival, der dyrker traditionelle folkedansetyper som mazurka, pizzicato, schottish, vals, zorba-dans, forskellige latin-varianter og meget mere – det, som franskmændene med en fællesbetegnelse kalder ‘bal trad’.

Alle kender til det at lade sig løfte af musik og omgivelsernes puls. Men måske er dansen også en drift efter noget andet, vi savner. Festivalgæster taler i rolige stunder med hinanden om kunsten at byde op, føre eller tilbyde at føre, om traumatiske og ekstatiske danseoplevelser, om alder som faktor, og meget mere. En mand siger meget smukt: ”Der er begær i dansen. Ikke seksuelt begær, men en vilje, envie, som er begær efter liv.”

Laetitia Carton er den varmhjertede og jordnært filosoferende fortællerstemme, der dukker op fire-fem gange på filmens lydside og fortæller om landsbyens danse, som hun kendte med hjertet før hjernen, om sin allerførste dans (en beleven ældre gæst, der til en familiefest gav hende alt sit nærvær og tid for derefter aldrig at blive set igen), og også en fin monolog om det at være ensom og fravalgt på et dansegulv. Altsammen uforceret, universelt genkendeligt, elegant.

Filmen vises med engelske undertekster

Trailer

trailers
x

Le grand bal - trailer

Dokumentar

Anmeldelser og kommentarer ( 0 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalede film

x