Gamle mænd i nye biler (2002)

Action, Dansk, Komedie, Krimi | 95 min
Anmeldelse:
0/10
0

Film info

  • Skuespillere: Kim Bodnia
  • Sprog: Dansk
  • Censur: 11 år
  • I Biograferne: 12 Juli 2002
  • DVD: 3 December 2002 / 15 Februar 2018

Handling

Da Harald (KIM BODNIA) bliver løsladt fra fængsel, opdager han, at hans plejefar, Munken (JENS OKKING), ligger på sit dødsleje – den er gal med leveren. Munken har et sidste ønske: At Harald skal finde hans biologiske søn, Ludvig, som han aldrig har mødt. Der er bare det problem, at Ludvig sidder indespærret i et af Sveriges bedst bevogtede fængsler. Men Harald vil gøre alt for Munken, og sammen med de to venner, kokkene Peter og Martin, lægger han en kreativ og utraditionel plan. Ved hjælp af en bungy-elastik, en harpun samt en varevogn fyldt med 1000 liter vand får de tre, trods et par uheld, befriet Ludvig, men Ludvig virker bare ikke specielt interesseret i sin nyvundne frihed.

Bedre bliver det desværre ikke, da han hører om den far, han aldrig har kendt eksistensen af. Men fastklistret til bilsædet lykkes det alligevel de urutinerede forbrydere at få fragtet Ludvig til Danmark. Da Ludvig og Munken endelig mødes, opstår der straks et bånd af gensidig respekt og kærlighed. Ludvig og Harald sætter derfor alt ind på at skaffe en ny lever til Munken, så han kan nå at nyde et par gode år sammen med den nyfundne søn. Desværre er lever-transplantationer dyre på det sorte marked, og da de ingen penge har, beslutter de sig for at lave et bankkup.

For garvede bankrøvere som Harald og Ludvig skulle et ordinært bankrøveri ikke volde de store problemer, men alt går alligevel galt. I en regn af kugler må de flygte fra politiet og ender med at tage et genstridigt gidsel, Mille (IBEN HJEJLE), med sig. Hun fatter stor interesse for Ludvig, og mærkeligt nok er interessen gensidig – normalt tænder Ludvig ellers kun på døde piger, men denne gang synes han at kunne mærke nye, spirende følelser.

Kokkene Peter og Martin får den ide, at man kan spille sig til de mange penge. Oddsene er gode, men atter går ikke alt helt, som det skal. Nu da det hele ser allermest håbløst ud, viser muligheden for den helt store gevinst sig, og som altid er Peter og Martin klar med en plan, der er mere tåbelig end genial. Snart har de ikke bare politiet efter sig, men hele politiets antiterror-korps. Og som om alt dette ikke skulle være nok, er den lokale jugoslaviske mafia på nakken af Harald, da han skylder dem penge.

Shopping: GUCCA.dk

Køb filmen på DVD

Trailer

trailers
x

Gamle mænd i nye biler - trailer

Action, Dansk, Komedie, Krimi

Anmeldelser og kommentarer ( 0 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalede film

x
0/10
x
0/10
x