Fantasten (2017)

Drama, Dansk | 97 min
Anmeldelse:
0/10
0

Film info

  • Skuespillere: Dejan Cukic
  • Sprog: Dansk
  • Censur: 15 år
  • I Biograferne: 2 November 2017

Handling

Vi kender alle sammen passionerede mennesker. Folk der nærmest stråler af en indre ild i forhold til noget eller nogen. Men passionen har også en bagside. Hvis bålet indeni bliver for stærkt, bliver passionen en besættelse, som vi ikke længere kan styre.

Det er omdrejningspunktet i Christian Dyekjærs nye film ”Fantasten”, der har den dansk-serbiske skuespiller Dejan Cukic i rollen som det passionerede dobbeltmenneske Claus.

På overfladen er Claus den succesfulde verdensmand: Han er den (lidt for) smarte bilforhandler, der mod personlig betaling, kan skaffe kunderne dyrt ekstraudstyr til billige penge, og som får finansieret sin livstil og topmoderne lejlighed på Islands Brygge med sine lyssky midler.

Men bag ved det hele er Claus en passioneret gambler. Han drages af adrenalinsuset, når rouletten drejer, og kortene og indsatserne kommer på pokerbordet.
Det er en skrøbelig balance, der forstyrres, da Claus en dag opsøges af sin voksne søn Silas (Oscar Dyekjær Giese), som han ikke har haft kontakt med i lang tid. Silas mangler et sted at bo et par dage, og Claus lader ham velvilligt flytte ind. Han er taknemmelig for at få chancen til at lære Silas bedre at kende og lytter beundrende til Silas’ drømme om at blive døvetolk.
Til at begynde med drages Silas da også mod sin succesfulde far og hans smarte liv, hvor store gevinster hurtigt omsættes til vilde fester, coke og letpåklædte damer. Men fascinationen bliver imidlertid til barsk virkelighed, da den uprøvede Silas ender i gæld til et par voldelige kriminelle, der ikke vil tøve med at straffe ham, hvis de ikke han betaler dem sin spillegæld.
Det er nu op til Claus at redde Silas ud af kniben. Da hans dobbeltspil samtidig afsløres på jobbet, og han både bliver fyret og smidt ud af sin lejlighed, står han snart med ryggen mod muren for at skaffe de mange penge.

Claus har ingen andre mulighed for at redde sin søns liv, end ved at risikere sit eget liv.

 

Trailer

trailers
x

Fantasten

Drama, Dansk

Anmeldelser og kommentarer ( 0 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

x