Aldrig mere i morgen (2017)

Dansk, Drama | 90 min
Anmeldelse:
0/10
0

Film info

Handling

Vi skal alle sammen dø, men hvad sker der egentlig, når hjertet en dag holder op med at slå, og vi ikke er der mere? Hvordan vil vores nærmeste familie reagere, og hvordan påvirker det deres liv?

Det er nogle af spørgsmålene i Erik Clausens nye film ”Aldrig mere i morgen”. De fleste af os har sikkert leget med tanken om, hvad der mon vil blive sagt om os, når vi dør. For filmens hovedperson, den kendte og succesfulde kunstmaler Thorvald Mors (Erik Clausen), bliver tanken imidlertid til virkelighed.

Thorvald er kunstner med stort K. En selvoptaget og intens livsnyder hvis farverige personlighed i bogstaveligste forstand fylder hele lærredet ud for hans nærmeste: Den voksne søn Vincent (Nicolas Bro), der altid har følt, at han stod i skyggen af sin berømte kunstnerfar, og derfor ikke rigtig har drevet det til noget. Ekskonen Bente (Britt Bendixen), der aldrig er kommet sig over, at Thorvald forlod hende for en yngre kvinde. Thorvalds nye kone Alice (Marijana Jankovic), der elsker ham så højt, at hun har sat sit eget liv og sine tidligere venner til side for at være sammen med ham, og som derfor føler sig ensom indeni. Og Thorvalds og Alices datter Lucia (Katinka Evers-Jahnsen), der forguder sin far.

Thorvalds ego er så stort, at han nærmest anser sig selv for at være udødelig. Men under et interview falder han om, og senere på hospitalet banker en engel (Bodil Jørgensen) på og fortæller ham, at det er tid. Hun giver ham dog muligheden for, at hans sjæl kan gå usynlig rundt i tre dage, indtil hans krop bliver begravet. Derfor er han til stede som fluen på væggen, da hans efterladte modtager beskeden om, at han er død.

Deres reaktioner bliver en øjenåbner, som giver Thorvald hel ny livsindsigt, efter at hans liv er forbi. Han indser, hvordan han har påvirket sine nærmestes liv med sine handlinger og sin personlighed, og hvordan hans død giver dem nye muligheder – hvis de vil.

Kan Vincent komme ud over hadet og i stedet finde ind til kærligheden til sin afdøde far og på den måde komme videre både som kunstner og i forholdet til sin kæreste Anne (Ulla Vejby)?

Kan Bente omsider komme sig over at være blevet forladt af Thorvald og blive glad sammen med sin nye mand Ole (Elith Nulle Nykjær Jørgensen)?

Og kan Alice finde tilbage til sit gamle jeg og skabe sig et nyt selvstændigt liv, uden at skulle være økonomisk afhængig af sin afdøde mand?

Som begravelsen nærmer sig tager de forskellige personer i Thorvalds liv hver især deres eget liv op til revision. Og Thorvald selv må både lære at tilgive andre og acceptere sin egen undværlighed.

Shopping: GUCCA.dk

Køb filmen på DVD

Trailer

trailers
x

Aldrig Mere I Morgen - Trailer

Dansk, Drama

Anmeldelser og kommentarer ( 0 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalede film

x