Viggo Mortensen

Skuespiller

Person info

  • Født: 20 Oktober 1958

Biografi

Viggo Mortensen er født i 1958 i New York, som søn af en dansk far og en amerikansk mor, og han har i sin tidligere ungdom arbejdet blandt andet som lastbilchauffør i Esbjerg og blomstersælger i København. Han har dobbelt statsborgerskab.

Viggo Mortensen har medvirket i en lang række af film som ”Flugten til Frihed”, ”The Two Faces of January”, ”The Road”,” Appaloosa”, ”A History of Violence” og Ringenes Herre-trilogien. Han har modtaget et utal af priser og nomineringer fra blandt andre the Screen Actors Guild, the American Academy of Motion Picture Arts and Sciences, the Hollywood Foreign Press Association og the British Academy of Film and Television Arts. Han blev nomineret til en Oscar (best actor) for sin medvirken i ”Eastern Promises” i 2008, ”Captain Fantastic” i 2017 og er aktuelt nomineret i 2019 for ”Green Book”.

Udover at være skuespiller beskæftiger Viggo Mortensen sig med lyrik, fotografi og billedkunst, og han har grundlagt forlaget Perceval Pres, som blandt andet udgiver lyrik af mindre kendte forfattere.

 

Filmografi

  • Film

    Bedømmelse

  • Green Book

    Biografi, Drama, Komedie

    0 /10

Trailers

trailers
x

Green Book - dansk trailer

Skuespiller

x