Sidse Babett Knudsen

Skuespiller

Person info

  • Født: 22 November 1968

Biografi

Sidse Babett Knudsen er født i 1968 i København. Hun er uddannet på Theatre De L’Ombre i Paris fra 1987-1990, og blev i starten af 1990’erne bl.a en del af teatergruppen FÅR 302. Hun havde her en del markante roller på Betty Nansen Teatret i bl.a. “Alice i underverdenen” (1998) og “Galileis Liv” (1999). Herefter fortsatte hun karrieren på de skrå brædder og indtog Det Kongelige Teater med rollen som Agnés i “Fruentimmerskolen” (2001), rollen som Winnie i “Glade dage på Edison” (2001), og i 2004 medvirkede hun første gang i Søren Østergaards Cirkusvariete i Glassalen i Tivoli.

Hendes filmkarriere tog for alvor fart i slutningen af 90’erne, hvor hun fik sit gennembrud i filmen “Let’s Get Lost” (1997), men slog for alvor sit navn fast i mange danskeres bevidsthed med filmsuccesen “Den Eneste Ene” (1999). Hun har medvirket i adskillige danske film bl.a. “Efter Brylluppet” (2006). Hun modtog en Bodil og Robert for sin hovedrolle i “Let’s Get Lost” og det samme gentog sig med “Den Eneste Ene” et par år efter. Hun har siden modtaget mange priser og nomineringer i Danmark, og også internationalt, hvor hun har vundet en César Award i Frankrig.

Hun fik sit internationale gennembrud efter rollen som statsminister Birgitte Nyborg Christensen i den succesfulde, danske Tv-serie “Borgen” (2010-2016) og har efterfølgende hovedsagligt arbejdet i udlandet bl.a. i den verdenskendte film “Inferno”, samt “The Duke of Burgundy”, “La fille de Brest”, “L’Hermine” og HBO serien “Westworld”.

Filmografi

Trailers

trailers
x

Undtagelsen - trailer

Skuespiller

Kød & blod - trailer

Den eneste ene - trailer

Kaptajn Bimse - trailer

Vitello - trailer

x