Joaquin Phoenix

Skuespiller

Person info

  • Navn: Joaquin Rafael Phoenix
  • Født: 28 Oktober 1974

Biografi

Joaquin Phoenix begyndte sin professionelle karriere allerede som otte-årig med adskillige reklamer og mindre tv- og filmroller. Efter flere kritikerroste hovedrollepræstationer gennem sin ungdom, fik Phoenix sit helt store gennembrud med sin Oscar-nominerede rolle i Ridley Scott’s ”Gladiator” (2000). I 2002 spillede Phoenix hovedrollen i M. Night Shyamalans populære ”Signs”, et samarbejde der blevet taget op igen i 2004 med den gotiske thriller ”The Village”. Phoenix fik i 2005 sin anden Oscar-nominering for rollen som Johnny Cash i ”Walk the Line”.

I 2008 annoncerede Phoenix at han ville stoppe sit virke som skuespiller og nu ville satse alt på en karriere som rapper. Efter flere mere eller mindre bizarre optrædener blev det afsløret at hele optrinnet var planlagt og dannede rammen om mockumentaren ”I’m Still Here”, der var instrueret af vennen Casey Affleck og fik premiere på Venedig festivalen i 2010.

I 2012 vendte Phoenix stærkt tilbage til fiktionen i Paul Thomas Andersons ”The Master” overfor Phillip Seymour Hoffman i en hovedrolle, der indbragte ham hans tredje Oscar-nominering. Anderson og Phoenix arbejdede sammen igen i 2014 på den kritikerroste ”Inherent Vice”.

 

Filmografi

Trailers

trailers
x

Don't Worry, He Won't Get Far on Foot - dansk trailer

Skuespiller

You Were Never Really Here - dansk trailer

x